20 Haziran 2010 Pazar

PUF PASTA



Paylaşmış olduğum ilk tarifim olan bu pastayı abimin teskeresini alma şerefine yapmıştım, ayıptır söylemesi misafirler parmaklarını yediler:) O zaman tarifine geçeyim;

Malzemeler:
-2 adet sade pastaban
-1 paket orman meyveli krem şanti
-1 paket muzlu pasta kreması
-1.5lt süt
-1 bardak sıcak su
-Böğürtlen, ahududu, muz, vişne.

Süsleme için:
-1 paket muzlu jöle
-1 konserve ananas
-Damla çikolata
-Yaklaşık 2 avuç dr. oetker pasta süsü

Yapılışı:

Muzlu pasta kreması tozunu derin bir kaba koyup üzerine 1.5 bardak süt ekliyoruz ve ister mikserle ister tel çırpıcıyla hızlıca karışıtırıp kremayı iyice kabartıyoruz. Bu işlem bitince kremamızı kısa bir süreliğine buzdolabına koyuyoruz. Daha sonra orman meyveli krem şantimize aynı işlemi uyguluyoruz (süt 1 bardak yeterli olacaktır)
Pastabanlardan birini, hazırladığımız daire şeklindeki şablonu üstüne koyarak küçük bir yuvarlak şeklinde kesiyoruz( pastanın 2. katı için) Daha sonra pastabanımızın alt parçasına bir çay bardağı süt ve 1 kaşık şeker karışımını dökerek ıslatıyoruz.
Dolaptan aldığımız muzlu pasta kremasını çıkarıp alt tabanımızın üstüne çok kalın olmayacak şekilde sürüyoruz. İç malzeme olarak dilimlenmiş muz, ahududu ve böğürtlenlerimizi koyuyoruz. Üst tabanı yerleştirip şekerli sütlü karışımla bu katı da ıslatıyoruz. Kalan muzlu kremayla dikkatlice pastamızın üzerini kaplıyoruz. İlk kat tamamdır:)
Gelelim ikinci ve minik katımıza. Daire şeklinde kesmiş olduğumuz kekimizi pastanın tam ortasına yerleştirip yine şeker ve sütlü karışımla ıslatıyoruz. Arasına dolaptan çıkardığımız orman meyveli kremamızı sürüyoruz ve vişnelerimizi yerleştiriyoruz. Üst tabanı da yerleştirip aynı ıslatma işlemini uyguluyoruz. Kalan meyveli kremamızla da üstünü ve kenarlarını güzelce kaplıyoruz. Daha sonra muzlu jöle tozuna 1 bardak sıcak su ekleyerek bolca karıştırıyoruz, pastaya rahatça dökbilmemiz için kıvamını çok iyi ayarlamamız gerekiyor çünkü çok sulu olursa yanlardan akabilir, çok katı olursa da görüntü güzel olmaz:) Bu yüzden ılındıktan sonra buzdolabına koyup sürekli kontrol ederek kıvamına bakmalıyız. Akışkan krema kıvamında olması yeterli olacaktır.
Gelelim süslemeye:) Kremalarımızı elimizden geldiğince pürüzsüzce düzelttikten sonra alt kata ananas dilimlerini yerleştiriyoruz. Jöleyi düzgün dökebilmek adına ben pandispanya kalıbı geçirdim pastanın etrafına ne olur ne olmaz diyerekten:) Ardından jölemizi pastanın alt katına döküyoruz.. Bir süre bekleyip jöle iyice sertleştikten sonra kalıbı çıkarıyoruz.
Üst kata ise pasta süslerimizi serpiştiriyoruz. Son olarak da fotoğraftaki gibi damla çikolatarıyla pasta kenarlarını süslüyoruz.
Pastamızı dolaba koyup 1-2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.


Afiyet şeker olsun efenim:)

0 yorum:

 
Wordpress Theme by wpthemescreator .
Converted To Blogger Template by Anshul .